ETAPP 1  (18 juli)

 
     
 

Katterjåkk –Katterjaure. Ca 5 km.   Beräknad tid 3 timmar

 
     
   
     
 

Katterjåkk ligger ca 2 km innan Riksgränsen. Här låg ett stort rallarläger, och idag finns det delar av ett kraftverk och en damm kvar. Om det skulle vara tät dimma, vilket tydligen inte är helt ovanligt i det här området, finns här ett antal boenden vi kan ta in på första natten, i väntan på bättre väder. Men detta är ett rent nödalternativ!

 Vandrings första etapp är inte särskilt lång, men precis som förra året kommer den säkert att vara seg. Mycket beroende på att det blir en lång dag, som tar sin början på Lapplandståget. Kroppen brukar protestera mot att börja gå med packning efter en lång resa.

Även i år börjar vi med en liten pulshöjare när vi skall ta oss upp från Katterjåkk till kalfjället. Vi följer Katterjåkka, som här bildar en bred och djup V-dal. På bilden nedan syns stigen till höger.
 
     
     
 
När vi kommer fram till Katterjaure kommer vi att via en bro ta oss över jåkken och sen passera fjällklubbens stuga som ligger vid sjöns norra ände. Riksgränsen går mitt genom sjön, och det skall vara en fin utsikt över de norska tropparna. Vi fortsätter gå längs med sjön, för att så småningom slå upp tälten vid den södra stranden.
 

     
     
       
 

Till NÄSTA ETAPP

   
       
 

Tillbaka till ETAPPÖVERSIKTEN