INLEDNING:
Förra året slog vi rekord i antal deltagare, och det gör vi faktiskt i år igen. Men den här gången är det rekord i minst deltagare. Fel tidpunkt mm gör att vi i år bara blir tre st, Anna, Linnéa och jag. Detta innebar ett litet planeringsproblem med antalet tält mm. Men efter lite diskussion så kom vi fram till att vi skall ha två tält, och att en av oss kommer att få sova själv. Det blev stackars Anna som fick den nitlotten pga en liten tendens att snarka. Risken var annars stor att jag begått ett mord någon natt.
Ett litet men naggande gott gäng som nu var klara att ge sig i kast med ”Gränsvandringen 2013”.

 

16 - 17 Juli

       
       
       

16 juli:

 

Förberedelserna inför årets vandring har väl onekligen inte varit de bästa. Pga alla jobbiga händelser under året har det där med träning hamnat långt ner på prioriteringslistan, och det var först i slutet på maj jag tog tag i det. Men sen har det blivit desto intensivare, så nu är det bara att hoppas att det har hjälpt något.

De sista 12 dagarna innan avresan var vi iväg i Grövelsjön och Dalarna med mamma på en nostalgiresa. Trodde att jag skulle få känna på det där med att bära packning lite, men trots fjällmiljö så blev det inte så.
 
       
 

En bit upp på Blåkläppen med fin utsikt över Grövelsjön
 
     
 

En resa jag absolut inte vill ha ogjord, men den tog på krafterna. När vi kom hem för någon timme sen var det bara att slänga sig över ryggsäcken och försöka få till en vettig packning. Tur man har lite rutin, men det bör nog vara lite mer eftertanke med packningen inför en åtta dagar lång tältvandring.

Nu är i alla fall ryggan packad o klar och bara invägningen återstår. Men den skjuter jag upp till i morgon…….
 
       
       
 

17 Juli:

   
 
Så var det då dags att bita i det sura äpplet, hur många kilon blir det att släpa på i år?
 
 

NEJ, inte i år igen!!!
 
       
 

SUCK…… Inte mycket bättre än förra året…. Men nu fanns det ingen tid till att packa om eftersom jag bokat in en tid hos naprapaten innan jag skulle vara på stationen kl 1040.( Ja jag vet att jag är en tidsoptimist!! ) Men det kändes överkomligt när jag stapplade ut till bilen.
Anna väntade redan på stationen och sen var det bara att vänta på tåget. Om det var för att vi i år var så få vet jag inte, men det traditionella fotot på Halmstad station glömdes helt bort. Magnus ringde när vi lämnat stationen och påpekade detta, men då var det ju så dags……

Tågresorna gick bra och helt enl tidtabell anlände vid till Stockholms central (Ett STORT kors i taket)
 
       
 
 
 
 
 

Någon gång skall vi väl lära oss att Norrlandståget är långt, MYCKET långt, och att liggvagnarna alltid finns längst bort på perrongen, närmast loket. Bara att börja gå längs med tåget.

Efter SJs delikata mikromiddag och lite ost o kex (givetvis med lite rött till) som efterrätt var det skönt att sträcka ut sig i ”sängen”. Medan tåget jobbade sig norrut försökte vi sova så gott det gick.
 
     
       
       
 

NÄSTA DAG

   
       
 

Till STARTSIDAN